Sommarlandssprinten 4/6

Här kommer information om en mycket rolig tävling.

Söndag den 4 juni är det dags för den årliga Sommarlandssprinten på Skara sommarland. Ett arrangemang som Garphyttans IF brukar vara med på och förra året var vi >50 deltagare. Tävlingen äger rum i parken mellan kl. 8.30-10 innan parken öppnar. Exotiska kontrollpunkter som fontäner, åkattraktioner, vattenrutschkanor eller dinosaurier kan förekomma. Info om tävlingen kan ni hitta här:  https://eventor.orientering.se/Documents/Event/34513/1/Inbjudan

Anmälan
Anmälan görs via eventor.orientering.se senast den 28 maj. Har man inte inloggningsuppgifter kontakta då Torun Pahlm. E-post: torun.pahlm@telia.com.

Även om man inte tänker springa så ska man anmäla sig till en klass ÖM-Noll. Detta för att få inträde in i parken.

Anmäl i tid och så fyller vi i sport-id numret i efterhand. Klubben har några  ”pinnar” för utlåning. Behöver du låna sport-ident pinne, kontakta Niklas Doering niklas@doering.se Anmäler ni er efter att ordinarie anmälan gått ut, tillkommer 50% av anmälningsavgiften och den betalas  då av deltagaren faktureras med buss- och inträdesavgift.

För att göra det hela lite mer spännande så kör vi en GIF- intern klubbtävling för vuxna som inte vill springa i sin åldersklass!  Vi delar upp oss i två klasser, en i Öppen 3 för icke vana orienterare och en i Öppen 5 för vana orienterare.

Vandringspris finns i båda klasserna. Öppna klasserna är för de vuxna och barnen kör Inskolning, U1 (Grön), U2(Vit), eller HD10-16 klasser. (I klasserna HD10-16 är det inte tillåtet med skuggning)

Kostnad
Kostnaden faktureras i efterhand. Samtliga betalar den subventionerade entreavgiften till parken på 135 kr/person. Ungdomarnas tävlingsavgift betalar föreningen. Vuxna betalar tävlingsavgifter upp till en summerad kostnad av 500 kr, därefter betalar föreningen (info om detta finns på hemsidan).

Buss:
Precis som förra året så har vi har hyrt en buss (Mullhyttan buss) med 48 platser. Prel. tider avfärd kl 05:30 (senast) från Garphyttans skola.

Hemfärd senast 16:00. Vill du åka buss till arrangemanget så anmäl er till Karin Nilsson karin.nilsson@orebro.se, snarast efter anmälan så vi vet om vi fyller en buss. Det är först till kvarn som gäller. Invänta bekräftelse från Karin att ni har fått plats. Barn åker gratis, vuxna betalar 200 kr/person, faktureras i efterhand. Ur miljö- trafiksäkerhets- och ekonomisynpunkt är det viktigt att vi i första hand fyller bussen.
Föräldrar alt. medföljande vuxen, ansvarar för sitt/sina barn. Ordinarie ledare kan inte ta ansvar för barnen under denna tävling/lek.

För er som inte väljer alternativet att åka buss, då är det Samling 7.45 utanför entrén på baksidan för utdelning av inträdesbiljetter in till sommarland.

Möjlighet för de som vill campa finns.  http://www.sommarland.se/boende

Skara sommarland har både vattenland och åkattraktioner så ha med kläder för lite olika aktiviteter och väder. Tips till vuxna med vattenglada barn är att ta med våtdräkt om man har.

Har ni frågor som inte ni hittar svar på kontakta Karin eller Kaisa som kommer att följa med bussen till och från Skara sommarland. karin.nilsson@orebro.se  070-9447007, kaisa.martensson@telia.com 070-3133351

Varmt välkomna