Livelox-träning med Almby IK

Vi har fått följande inbjudan från Almby IK:

Nu på torsdag den 29/9 kommer Almbys Gula- & Orange/Violetta grupper att träna OL-banor med Livelox. Om Garphyttan & Hagabys äldre ungdomar också vill komma så är ni varmt välkomna!

Vi startar lite tidigare på torsdag eftersom det snabbt blir mörkt (17:30) och vi kommer att ha två banor med SI-enheter utsatta. Kartorna finns redan nu att ladda hem från Eventor då tävlingen är registrerad som ”Klubbtävling”. Anmälan via Eventor är bra för de som skall springa då kopplingen till Livelox använder Eventor-ID. Övningen är individuell och man kan starta från 17:00!

 

Vi tränar grovorientering samt testar att ha Livelox i mobiltelefon med oss så att vi kan följa alla i realtid samt även analysera vägval efteråt. De som inte använder mobilappen ”Livelox” kan använda en vanlig GPS klocka och ladda upp spåret efter träningen.

 

Föranmälan här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/16946

 

Idén med den här träningen är främst ”grovorientering” men båda banorna inleds med en ”korridororientering” följt av några snabba kortare kontroller följt av ett par längre kontroller med tydlig uppfångare innan eller efter. I slutet på banan är kartan avmaskad (vit) och det är grovorientering som gäller.

 

Banorna är lagda runt ”Ässkog” och de är ganska långa och vi skulle vilja att de som har mobiltelefoner också laddar ned en ”App” som heter LIVELOX (finns för Android eller iPhone) och att ungdomarna slår på dessa innan start. Då kan vi följa i realtid vilka vägval som görs och senare också analysera vilka vägval som var bäst.

Mvh

/Björn

PS! Jag är själv borta på torsdag, men det kommer att finnas resurser på plats!