Sommarlandssprinten nästa söndag 5 juni!

Nästa Söndag den 5 juni är det dags för den årliga Sommarlandssprinten på Skara sommarland. Ett arrangemang som Garphyttans IF brukar vara med på och förra året var vi 56 deltagare. Tävlingen äger rum i parken mellan kl. 8.30-10 innan parken öppnar. Exotiska kontrollpunkter som fontäner, åkattraktioner, vattenrutschkanor eller dinosaurier kan förekomma.

Anmälan

Anmälan görs via eventor.orientering.se senast den 29 maj. Har man inte inloggningsuppgifter kontakta då Torun Pahlm. E-post: torun.pahlm@telia.com.

Även om man inte tänker springa så ska man anmäla sig till en klass ÖM-Noll. Detta för att få inträde in i parken.

Anmäl i tid och så fyller vi i sport-id numret i efterhand. Klubben har några  ”pinnar” för utlåning. Behöver du låna sport-ident pinne, kontakta Niklas Doering niklas@doering.se Anmäler ni efter att ordinarie anmälan gått ut, tillkommer 50% av anmälningsavgiften och den betalas  då av deltagaren faktureras med buss- och inträdesavgift.

https://eventor.orientering.se/Events/Show/12220

För att göra det hela lite mer spännande så kör vi enGIF- intern klubbtävling för vuxna som inte vill springa i sin åldersklass!  Vi delar upp oss i två klasser, en i Öppen 3 för icke vana orienterare och en i Öppen 5 för vana orienterare.

Vandringspris finns i båda klasserna. Öppna klasserna är för de vuxna och barnen kör Inskolning, U1 (Grön), U2(Vit), eller HD10-16 klasser. (I klasserna HD10-16 är det inte tillåtet med skuggning)

Kostnad

Kostnaden faktureras i efterhand. Samtliga betalar den subventionerade entreavgiften på 130 kr/person. Ungdomarnas tävlingsavgift betalar föreningen. För vuxna är det lite nya regler i år varje vuxen betalar samtliga deltagaravgifter upp tom 500 kr. Därefter betalar föreningen. Sommartävlingar (typ O-Ringen) betalar samtliga medlemmar själva.

Nytt för i år

Vi har hyrt en buss (Mullhyttan buss) med 50 platser. Prel. tider avfärd kl 05:30 (senast) från Garphyttans skola.

Hemfärd senast 16:00. Vill du åka buss till arrangemanget så anmäl er till Karin Nilssonkarin.nilsson@orebro.se, snarast efter anmälan så vi vet om vi fyller en buss. Det är först till kvarn som gäller. Invänta bekräftelse från Karin att ni har fått plats. Vuxna betalar 200 kr/person, faktureras i efterhand. Ur miljö- trafiksäkerhets- och ekonomisynpunkt är det viktigt att vi i första hand fyller bussen.

Föräldrar alt. medföljande vuxen, ansvarar för sitt/sina barn. Ordinarie ledare kan inte ta ansvar för barnen under denna tävling/lek.

För er som inte väljer alternativet att åka buss, då är det Samling 7.45 utanför entrén på baksidan för utdelning av inträdesbiljetter in till sommarland.

Möjlighet för de som vill campa finns.  http://www.sommarland.se/boende

Just nu i skrivande stund är vi 26 garphyttingar anmälda. Förra året var vi 56 startande och det ska vi väl kunna slå 🙂 i år.

Skara sommarland har både vattenland och åkattraktioner så ha med kläder för lite olika aktiviteter och väder. Tips till vuxna med vattenglada barn är att ta med våtdräkt om man har.

Mer info, se bifogad inbjudan. Har ni frågor som inte ni hittar svar på kontakta Karin eller Kaisa som kommer att följa med bussen till och från Skara sommarland. karin.nilsson@orebro.se  070-9447007, kaisa.martensson@telia.com 070-3133351

Varmt välkomna,

GIF orientering